1 2 3
 

Katja Konvalinka, predsednica/president

Katja Konvalinka  Predsednica SKGG  je na ljubljanski Akademiji za glasbo leta  1999  diplomirala  iz klavirja, leto kasneje pa še iz solopetja. študij je nadaljevala na  Visoki  šoli za glasbo v Gradcu, kjer je leta 2004 z odliko magistrirala iz opernega in 2006 prav tako z odliko iz koncertnega petja. Leta 2009 je končala specializacijo na AG pri sopranistki Vlatki Oršanić. Pela je v opernih hišah v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem. 

V SNG Opera in balet Ljubljana je bila Ana Frank (Frid - Dnevnik Ane Frank; koprodukcija SNG in SKGG), Fanny (Rossini - La cambiale di matrimonio), Frasquita (Bizet - Carmen), Pedro (Massenet - Don Kihot), Anna (Verdi - Nabucco) in princesa Ninetta (Prokofjev - Zaljubljen v tri oranže). Pela je Zerlino (Mozart - Don Giovanni) na festivalu Splitsko ljeto ter Marinko (Smetana -Prodana nevesta) v Mestnem gledališču Leoben v Avstriji. V Leobnu je pela še vlogi Gretchen (Lortzing - Divji lovec) in Hortense (Heuberger - Operni ples). V gledališču Theater im Palais v Gradcu pa je nastopila v več Mozartovih operah (Zerlina - Don Giovanni, Despina - Cosi fan tutte, Servilia - La clemenza di Tito). V SNG Maribor je pela Prvo damo v Mozartovi Čarobni piščali ter Frasquito v Carmen. Bila je Primadona v komorni operi Mnemosyne (G. Strniša / I. Lovrić); Irena v Kobetovi operi Pod svobodnim soncem in Manica v Makovčevi operi Deseti brat. 

V produkcijah Slovenskega komornega glasbenega gledališča je bila Bastienne v Mozartovi enodejanki Bastien in Bastienne, Lucy v Menottijevem Telefonu, Estelle v Gluckovem Ogoljufanem sodniku, Rdeča kapica v Cuievi istoimenski operi ter Vitez Armidoro v Piccinnijevi operi La Cecchina ali Nikogaršnja hči, Laetitia v Menottijevi operi Zmikavt in stara devica, Serpina v Režijski vaji za opero Gospodovalna služkinja,  Ana Frank, Angela v Mihelčičevem Božjem delcu in Ada v Svetetovi istoimenski operi.

Koncertno je pela z Orkestrom slovenske fiharmonije (Rutter - Magnificat, Mahler: Das klagende Lied, Novak: Figaro), z orkestrom RTV Slovenija (Bach: Johannespassion), v Mahlerjevi  2. simfoniji, Božičnem oratoriju C. Saint -Saënsa, v Pergolesijevi Stabat mater, kantati Anna Ahmatova Tine Mauko in v več Mozartovih mašah, celovečerne recitale samospevov pa je imela po Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Srbiji, Italiji, Indiji in Nepalu. Petje poučuje na Glasbeni šoli Ljubljana Vič - Rudnik.

http://www.delo.si/kultura/oder/piccinnijeva-komicna-opera-v-sodobni-preobleki.html 

http://www.dnevnik.si/kultura/narediti-otrokom-prijazen-dogodek

http://www.dnevnik.si/kultura/ob-boku-najboljsih

http://novice.najdi.si/predogled/novica/3dc7249c641a7f0c4a385020a0275c21/Dnevnik-si/Kultura/Dopolnilo-velikim-opernim-produkcijam
 


 
Vse pravice pridrane © 2016 | Oblikovanje martinrotovnik.com