1 2 3
 

Margareta Weiss

 Pianistka Margareta Weiss (Gregorinčič) je z odliko končala študij klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Andreja Jarca ter na isti ustanovi diplomirala iz glasbene pedagogike. Pianistično izobraževanje  je nadaljevala v Italiji pri znamenitem ruskem pianistu in pedagogu Konstantinu Boginu. V času študija se je nekaj let izpopolnjevala na Mozarteumu pri prof. Hiroko Miki v Salzburgu ter kasneje svoje znanje izpopolnila še na mojstrskih tečajih v Nemčiji pri profesorjih Karl-Heinz Kämmerlingu, Sheili Arnold in Vasiliji Esfathiadou.

Vsestranska umetnica se redno udejstvuje kot pianistka, korepetitorka in profesorica klavirja. Koncertirala je v Sloveniji, Avstriji, Italiji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Med drugim je v Italiji (Chioggia) pod vodstvom maestra Pietra Perinija izvedla Chopinov Drugi klavirski koncert v f-molu. Izpostavila bi nastope na festivalih Lent, Imago Sloveniae in Veris ter v ciklu koncert Plus SNG Maribor.

Na komornem področju je spremljala vrsto zborov, instrumentalistov in solopevcev, nagrajencev in zmagovalcev državnih in mednarodnih tekmovanj. Redno nastopa v Cankarjevem domu v nadvse uspešnih opernih predstavah Bastien in Bastiena (Mozart) in Janko in Metka (Humperdinck) v režiji Katje Konvalinka.
 
Vse pravice pridrane © 2016 | Oblikovanje martinrotovnik.com