1 2 3
 



Jaka Mihelač je študent solopetja na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu prof. Matjaža Robavsa. Glasbeno izobraževanje je začel kot kitarist na Glasbeni šoli Vrhnika in nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je leta 2013 maturiral v razredu prof. Antona Črnuglja. Leta 2017 je v razredu prof. Katje Porovne Silič diplomiral na Akademiji za glasbo. Od leta 2014 je bil učenec solopetja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Edite Garčević Koželj.

Je prejemnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2018 je prejel nagrado Wil Keune za najbolj obetavnega pevca na enem najprestižnejših tekmovanj Hans Gabor Belvedere ter bil absolutni zmagovalec tekmovanja SNG Maribor. Leta 2017 je prejel prvo nagrado in posebno nagrado za izvedbo Mozartovih del na tekmovanju Ferrucio Tagliavini v Deutschlandsbergu v Avstriji ter bil nagrajenec tekmovanja Kammeroper Schloss Rheinsberg v Nemčiji. Leta 2016 je prejel zlato plaketo in prvo nagrado na državnem tekmovanju Temsig ter prvi nagradi na mednarodnih tekmovanjih v Beogradu ter v Herceg Noviju, bil pa je tudi nagrajenec občinstva na festivalu Oper Oder-Spree v Nemčiji.

Leta 2018 je debitiral v SNG Opera in balet Ljubljana kot princ Yamadori v Puccinijevi Madami Butterfly. Nastopil je tudi kot knez Ottokar v Freischützu C. M. von Webra v produkciji Kammeroper Schloss Rheinsberg. Leta 2017 je z velikim uspehom debitiral v scenski postavitvi Carmine Burane C. Orffa v produkciji prejemnika nagrade Echo Classic Cristopha Hagla v Berlinu. V isti produkciji je nastopil tudi v Meistersängerhalle v Nürnbergu ter v Prinzregententheatru v Münchnu. Leta 2017 je nastopil v vlogi Lovreta v operi Deseti brat A. Makovca, leta 2016 pa kot Iztok v operi Pod svobodnim soncem T. Kobeta in Andrej v operi V imenu Ljubezni L. Firšta.

Kot solist je nastopal z orkestrom Berlinske državne kapele, z orkestrom Berliner Symphoniker, z orkestroma SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Opera in balet Maribor,  simfoničnim orkestrom Slovenske Filharmonije, z Brandenburškim državnim orkestrom, z orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana ter orkestrom Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.

Za izjemne uspehe na umetniškem področju mu je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana podelil Škerjančevo nagrado.

 
Vse pravice pridrane © 2016 | Oblikovanje martinrotovnik.com