1 2 3
 TAJDA JOVANOVIČ

Sopranistka Tajda Jovanovič (1993) je z odliko zaključila magistrski študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Matjaža Robavsa, mag. art. Trenutno se izpopolnjuje na podiplomskem študiju petja na zagrebški akademiji za glasbo pri prof. Martini G. Silić.

Kot operna solistka je nastopila v vlogi Nataše (L. Coryell, Vojna in mir), pod taktirko dirigenta S. Dvorška je upodobila Petro (I. Kocen, Nesrečni ljubimec), Pamino (W. A. Mozart, Čarobna piščal), Guvernanto (B. Britten, Obrat vijaka) ter Marto (T. Svete, Ada).
Kot koncertna solistka je sodelovala z Ruskim filharmoničnim orkestrom - “Moscow City Symphony” v Kalugi, Rusija (dirigent Sergei Tararin), z orkestrom ljubljanske opere v SNG Opera in balet Ljubljana (dirigent Uroš Lajovic in Slaven Kulenovič) ter s Pihalanim orkestrom Akademije za glasbo (dirigent Miha Rogina) in z zborom Slovenske Filharmonije. Uspešno se je udeležila več solopevskih tekmovanj doma in v tujini, na katerih je prejemala prve nagrade. Redno se izpopolnjuje na seminarjih priznanih pevskih pedagogov in pevcev po Evropi; Mabel Norma Kikat, Scott McCoy, Lena Lootens, Matjaž Robavs, Helena Lazarska in Ellen Rissinger.
Za izjemne dosežke na koncertnem in opernem področju je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

 
Vse pravice pridrane © 2016 | Oblikovanje martinrotovnik.com